NOS NieuwsAangepast

'Homo bedreiging menselijke aard'

Paus Benedictus XVI heeft zich opnieuw uitgesproken tegen het homohuwelijk. In zijn jaarlijkse kersttoespraak voor medewerkers van het Vaticaan zei Benedictus dat homoseksuelen "de essentie van het menselijk wezen" vernietigen.

De paus hamerde in zijn verhaal op de traditionele gezinswaarden. Hoewel homo's niet expliciet werden genoemd, zei de pontifex dat het gezin "tot in de kern wordt bedreigd" door de pogingen in westerse landen om de "traditionele samenstelling van een familie" te veranderen.

Frankrijk, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië overwegen het homohuwelijk in te voeren en adoptie door homoparen mogelijk te maken, of staan dat deels al toe.

Verkeerd idee

De paus citeerde in zijn toespraak de opperrabijn van Frankrijk, Gilles Bernheim, die in zijn land campagne voert tegen de invoering van het homohuwelijk. Volgens Bernheim hebben mensen het verkeerde idee dat ze hun identiteit zelf kunnen bepalen.

Benedictus sloot zich daarbij aan. "Mensen ontkennen dat ze een een aard hebben die ze is gegeven door het lichaam dat ze hebben. Ze besluiten dat het geen gift is, maar dat ze hun aard zelf kunnen bepalen."

Vredesboodschap

Volgens de paus is de campagne om het homohuwelijk en homo-adoptie toe te staan een aanval op het traditionele gezin dat bestaat uit vader, moeder en kinderen.

Het is de tweede keer in korte tijd dat de paus zich tegen het homohuwelijk uitspreekt. Deze week noemde hij in zijn jaarlijkse vredesboodschap het openstellen van het huwelijk voor paren van hetzelfde geslacht een bedreiging voor de wereldvrede, net zoals euthanasie en abortus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl