'Pas op voor smartphone- dieven'

Aangepast op

Stappen in Amsterdam? Houd je telefoon dan goed in de gaten. Een aantal grote Amsterdamse clubs waarschuwt namelijk voor een bende die actief is in de stad en uit is op smartphones. De politie wil nog niet zeggen of het echt om een bende gaat.

Volgens de politie is het aantal telefoondiefstallen de afgelopen weken erg toegenomen. Ook zijn er eind oktober twee mannen aangehouden, maar die zijn inmiddels weer vrij. Wel kan de politie zeggen dat het om Roemenen gaat en dat ze niet alleen in clubs hun slag slaan, maar ook tijdens grote concerten.

Club Air, Sugar Factory, Chicago Social Club, Studio 80 en Trouw hebben nu de handen in één geslagen om feestgangers te waarschuwen. Volgens de clubs zijn er de afgelopen tijd al honderden telefoons gestolen. Dat staat in een verklaring die de clubs verspreid hebben.

"Het is erg lastig om de dieven te betrappen", zegt een woordvoerder van Club Air. "Ze pakken het slim aan. Ze dragen normale kleren en vallen niet op tussen de andere feestgangers."

De clubs en de politie adviseren iedereen nu om goed op je spullen te letten en als je iets verdachts ziet, dat aan de beveiliging te melden.

Door: Esther