Smartphonedieven in clubs A'dam

Aangepast op

In Amsterdam is een smartphonebende actief die vooral toeslaat in clubs en op grote evenementen. Daarvoor waarschuwt een aantal grote Amsterdamse clubs hun bezoekers. De afgelopen tijd zouden honderden smartphones zijn gestolen.

De clubs, waaronder Sugarfactory en Air, hebben een verklaring verspreid op sociale media waarin ze bezoekers aanraden goed op te letten. Mensen kunnen hun telefoon het best in hun jas of tas laten zitten en die bij de garderobe afgeven, staat in de verklaring.

Waarschuwing

Ook in de clubs zelf wordt gewaarschuwd. Zo hangen er bordjes die bezoekers wijzen op de mogelijke aanwezigheid van smartphonedieven.

Volgens de clubs doen ze samen met de politie hun best om de dieven op te pakken, maar is het moeilijk hen op heterdaad te betrappen. "Hoe die gasten het precies doen, weet ik niet", zegt een woordvoerder van Sugarfactory. "Maar het is echt iets van de afgelopen weken."

De Amsterdamse politie zegt dat de afgelopen tijd inderdaad opvallend veel smartphones worden gestolen. Van een bende wil een woordvoerder echter nog niet spreken. "Dat moet eerst duidelijk worden uit onderzoek."