Oplossing leerlingen ontuchtzaak

Aangepast op

De dertig leerlingen van de particuliere Agnus Dei-school in Valkenswaard kunnen na de kerstvakantie naar een andere school.

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs is bereid een noodmaatregel te treffen om te voorkomen dat de leerlingen geen onderwijs meer krijgen.

Ontucht

De school kwam in opspraak doordat de directeur en een medewerker werden beschuldigd van ontucht. Op Agnus Dei zitten dertig hoogbegaafde, veelal autistische leerlingen van 8 tot 18 jaar.

Dekker vindt het een vervelende situatie en heeft nu geregeld dat de scholieren na de kerstvakantie ondergebracht kunnen worden bij de Aloysius Stichting, een school voor speciaal onderwijs.

Wanbeheer

Het ministerie betaalt dit lopende schooljaar de kosten. Het probleem is dat sommige kinderen geen indicatiestelling hebben voor het speciaal onderwijs, omdat dat op een particuliere school niet nodig is.

Dekker vindt dat de indicatiestelling snel geregeld moet worden. "We moeten zo snel mogelijk weten wie er wel bij het Aloysius thuis hoort en wie naar een reguliere school kan", aldus de staatssecretaris.

Dekker is niet van plan om de omstreden particuliere school overeind te houden. Hij is bang dat er nog meer misstanden, zoals wanbeheer, aan het licht zullen komen.