Nieuwe snufjes bij Serious Request

time icon Aangepast

Tijdens Serious Request van 3FM in Enschede wordt door de hulpdiensten nieuwe technologie ingezet. Volgens de Veiligheidsregio Twente is het evenement zeer geschikt om de nieuwe hulpmiddelen uit te proberen. Er is veel publiek, maar er worden geen problemen verwacht.

Eén van de nieuwe technieken die worden ingezet is BlueMark. Hiermee kan het signaal waarmee een smartphone contact zoekt met een wifi-netwerk worden opgevangen. De hulpdiensten kunnen zo precies zien hoeveel mensen er zijn. Er kan dan worden ingegrepen wanneer het plein in Enschede te vol dreigt te raken.

Druk

Ook wordt er een zoeksysteem ingezet dat alle twitterberichten gaat scannen. Als er in een bericht woorden als "ruzie" of "druk" staan, wordt de politie gealarmeerd.

Ook wordt er voor het eerst een positioneringssysteem gebruikt waarbij hulpdiensten kunnen zien waar bijvoorbeeld politiemensen of ambulancepersoneel zich bevinden. Zo is makkelijk te bepalen wie als eerste ter plaatse kan zijn.

Carice van Houten

De dj's Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra worden vanavond om kwart voor negen opgesloten in het Glazen huis. Dit jaar zal actrice Carice van Houten de deur op slot doen. Op 24 december mogen de drie dj's weer naar buiten. Gedurende hun verblijf in het Glazen Huis zullen ze niet eten.

De actie staat dit jaar in het teken van babysterfte. Volgens gegevens van het Rode Kruis overlijden er jaarlijks 5,5 miljoen baby's door gebrek aan medische zorg.

Het is de negende keer dat Serious Request wordt gehouden. Tijdens de eerste editie in 2004 werd er 900.000 euro opgehaald. Vorig jaar was dat 8,6 miljoen euro.

STER Reclame