NOS NieuwsAangepast

Weekers: ik deed niets verkeerd

Staatssecretaris Weekers van Financiën spreekt tegen dat er in de contacten die hij had met de Roermondse ex-wethouder Van Rey dingen zijn gebeurd die niet door de beugel kunnen.

Volgens Weekers heeft zijn Limburgse partijgenoot een bijdrage geleverd aan de regionale campagne van de VVD. Maar dat was geen rechtstreekse vriendendienst en er stonden geen gunsten tegenover, zegt Weekers.

De van corruptie verdachte Van Rey plaatste tijdens de verkiezingscampagne in september een foto van Weekers op een reclamezuil langs de A73 bij Roermond met de tekst 'Stem Limburgs'.

Belangeloos

Een woordvoerster van de VVD zei destijds tegen NRC Handelsblad dat Weekers niet wist wie dit had betaald. "Dat kan hij echt niet allemaal bijhouden", voegde zij eraan toe. In november moest Weekers dit terugnemen. Hij gaf toe dat Van Rey hem met het idee had benaderd en dat hij daar zelf toestemming voor had gegeven.

De oppositie vraagt zich af of Van Rey volledig belangeloos heeft gehandeld. Weekers besloot tegen meerdere adviezen in om de Belastingdienst Noord- en Midden Limburg niet naar Venlo te verhuizen maar in Roermond te houden.

Ook riep Van Rey de hulp van Weekers in bij het oplossen van een persoonlijk belastingprobleem. Weekers zegt dat hij zich niet met de afhandeling van Van Rey's verzoek heeft bemoeid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl