Mysterie rond pakketje Indiana Jones opgelost

Aangepast op

Het was een raadsel: een universiteit in Chicago kreeg een mysterieus pakket met daarin het notitieblok dat Indiana Jones gebruikte in de film Raiders of the Lost Ark, gericht aan Henry Walton Jones.

Eerst dachten de medewerkers van de universiteit dat het verkeerd bezorgd was, maar toen drong de naam tot ze door: Henry Walton Jones is Indiana Jones. De universiteit begon via internet een zoektocht naar de rechtmatige eigenaar.

Mysterie opgelost

Het mysterie is opgelost: de universiteit ontving een mail van Paul Charfauros, verkoper op eBay. Het notitieboekje is een replica en was gekocht door iemand in Italiƫ. Charfauros kreeg een brief van de postbezorger dat zijn pakket was kwijtgeraakt.

De universiteit denkt dat de replica onderweg uit de verpakking is gevallen. Het adres van de universiteit stond op een deel van de verpakking. Men vermoedt dat het postkantoor dacht dat het notitieboekje echt was en daarom naar de universiteit is gestuurd.

Van Guam naar Hawaii

Het notitieboekje heeft een flinke reis afgelegd. "Van Guam naar Hawaii, op weg naar Italiƫ, met een stop in Chicago: een echt avontuur van Indiana Jones", zo schrijft de universiteit op het Tumblr-account.

De eBayverkoper heeft de universiteit aangeboden de replica van het notitieboekje te houden. Als dank stuurt de universiteit wat kleding op.

Door: Anna