NOS NieuwsAangepast

Vragen over Weekers en Van Rey

De oppositie in de Tweede Kamer wil opheldering van staatssecretaris Weekers van Financiën over zijn relatie met de Roermondse ex-wethouder Jos van Rey. Van Rey sponsorde de persoonlijke campagne van Weekers bij de Tweede Kamerverkiezingen van dit jaar. De oppositie vraagt zich af of daar gunsten van Weekers tegenover staan.

De van corruptie verdachte Van Rey plaatste tijdens de verkiezingscampagne in september een foto van Weekers op een reclamezuil langs de A73 bij Roermond met de tekst 'Stem Limburgs'.

Een woordvoerster van de VVD zei destijds tegen NRC Handelsblad dat Weekers niet wist wie dit had betaald. "Dat kan hij echt niet allemaal bijhouden", voegde zij eraan toe.

In november moest Weekers dit terugnemen. Hij gaf toe dat Van Rey hem met het idee had benaderd en dat hij daar zelf toestemming voor had gegeven.

Belangeloos?

De oppositie vraagt zich af of Van Rey volledig belangeloos heeft gehandeld. Weekers besloot tegen meerdere adviezen in om de Belastingdienst Noord- en Midden Limburg niet naar Venlo te verhuizen maar in Roermond te houden.

Ook riep Van Rey de hulp van Weekers in bij het oplossen van een persoonlijk belastingprobleem. Weekers zegt (.pdf) dat hij zich niet met de afhandeling van Van Rey's verzoek heeft bemoeid.

Weekers vindt dat hij niets verkeerd heeft gedaan. "Mijn geweten is schoon. Anders zou ik deze functie niet kunnen vervullen", zei hij tegen het tv-programma Nieuwsuur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl