250 reacties op Beeld van Beatrix

Aangepast op

De oproep van de NOS om een portret van Beatrix in te sturen heeft in ruim een week al meer dan 250 reacties opgeleverd. Het resultaat is te zien op Beeld van Beatrix.

De opbrengst tot nu toe is divers: schilderijen, borstbeelden, mozaieken, gedichten, handwerken en digitale portretten van zowel de 'vorstelijke' als de 'menselijke' Beatrix.

Paleis Het Loo

Een jury met daarin onder anderen Sacha de Boer en Jan des Bouvrie kiest de mooiste en aansprekendste werken die een plek krijgen op de tentoonstelling 'Het beeld van Beatrix' in Paleis Het Loo. Daar komen ze te staan of te hangen tussen een aantal beroemde portretten van Beatrix, van kunstenaars als Andy Warhol en Marte Röling.

Aanleiding voor de oproep aan (amateur)kunstenaars om mee te doen aan Beeld van Beatrix is de 75ste verjaardag van de koningin op 31 januari. Een dag voor haar verjaardag wordt de tentoonstelling geopend.

U kunt úw Beeld van Beatrix insturen tot 15 januari en misschien hangt uw werk straks ook in Paleis Het Loo. Bent u nog bezig met een portret van Beatrix? Stuur ons dan een email met een foto van uw werk en wellicht komen we bij u langs voor een paar korte opnames.