Obama: het hele land huilt mee

Aangepast op

President Obama heeft in Newtown, Connecticut, gesproken met nabestaanden van de schietpartij op de basisschool Sandy Hook. Daarna was hij bij een herdenkingsdienst voor de slachtoffers. "U bent niet alleen in uw verdriet. Het hele land huilt met u mee", zei Obama.

De dienst in de aula van de plaatselijke middelbare school duurde ruim een uur. Vertegenwoordigers van verschillende geloofsgemeenschappen voerden het woord. Op het podium brandden 26 kaarsen voor de slachtoffers van het bloedbad dat de 20-jarige Adam Lanza vrijdag aanrichtte nadat hij eerst zijn moeder had doodgeschoten.

Inspiratiebron

Obama las aan het eind van zijn toespraak de namen op van alle slachtoffers. Hij beloofde Newtown alle hulp die er nodig is bij het verwerken van het drama. Hij voegde daaraan toe dat hij onder de indruk was van de sterke gemeenschapszin in het plaatsje en dat die een inspiratiebron is voor de rest van het land.

Lovende woorden had de president ook voor de leerkrachten van de basisschool die hebben geprobeerd zo veel mogelijk leerlingen in veiligheid te brengen en te voorkomen dat er paniek uitbrak.