NOS NieuwsAangepast

Medewerkers Ecomare bedreigd

Waddencentrum Ecomare doet aangifte van bedreiging. Op Twitter heeft een aantal mensen bedreigingen geuit tegenover medewerkers van Ecomare omdat het hen niet is gelukt om de gestrande bultrug bij Texel te bevrijden.

Verschillende twitteraars schreven dat medewerkers van Ecomare zelf maar een spuitje moeten krijgen. "Wij vonden dat zodanig ernstig en onze mensen raakten daardoor zodanig van slag dat wij hebben besloten om aangifte te doen tegen de twitteraars", zegt directeur van Ecomare Martin Fröberg.

Fröberg snapt de boze reacties uit het publiek, maar vindt het te gek voor woorden dat zijn medewerkers en die van de reddingsbrigade door het slijk worden gehaald: "Dat hebben ze niet verdiend".

'Labyrint van zandbanken'

Natuurorganisaties zeggen dat de bultrug had kunnen worden gered, maar volgens Ecomare is dat geenszins het geval. Volgens het Waddencentrum hebben specialisten er donderdag alles aan gedaan om het dier te bevrijden, maar dat bleek onmogelijk.

"De Razende Bol is een labyrint van zandbanken. Dat is echt iets anders dan een bultrug van een strand afhalen", zegt Fröberg.

Vanochtend bleek dat de bultrug was overleden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl