Schutter VS drong gebouw binnen

Aangepast op

De man die gisteren een bloedbad aanrichtte in de Amerikaanse stad Newtown is de school met geweld binnengedrongen. Dat maakte de politie bekend op een persconferentie.

De man van 20, Adam Lanza, wilde het gebouw in, maar werd niet binnengelaten. Met geweld lukte het hem toch om binnen te komen. In de school schoot hij 26 mensen dood, onder wie twintig kinderen. Daarna pleegde hij zelfmoord.

Getuige

De lichamen van de slachtoffers zijn geïdentificeerd. Hun namen zijn nog niet bekendgemaakt.

Een vrouw heeft de schietpartij overleefd. Zij ligt gewond in het ziekenhuis. Volgens de politie gaat het goed met haar. De politie ziet haar als een zeer belangrijke getuige.

De politie zegt dat ze belangrijk bewijs heeft gevonden dat wijst op een motief voor het bloedbad. Wat dat is, wil de politie nog niet zeggen.

Wapens

Bij het lichaam van de man zijn drie wapens gevonden. Waarschijnlijk waren die van zijn moeder, die vijf wapens legaal in bezit had. Een vierde wapen is net buiten de school gevonden. De politie onderzoekt nog of het vierde wapen ook is gebruikt.

Op de persconferentie zei de politie dat in een huis in Newtown het lichaam van een vrouw is aangetroffen. Het zou gaan om de moeder van de dader. De vader en broer van Adam Lanza zijn verhoord.