Offermans:hulp Van Rey overbodig

Aangepast op

De VVD'er Ricardo Offermans vindt dat het doorspelen van vertrouwelijke informatie door voormalig wethouder Jos van Rey hem niet heeft geholpen aan zijn voordracht als burgemeester van Roermond. Hij denkt dat zijn eigen kwaliteiten de doorslag hebben gegeven, zegt hij in NRC Handelsblad.

Offermans reageert in de krant voor het eerst op de mislukte sollicitatie naar het burgemeesterschap. Hij trok zijn kandidatuur in, nadat bekend was geworden dat zijn partijgenoot Van Rey hem de vragen van de sollicitatiecommissie en de gewenste antwoorden had doorgespeeld. Ook stapte hij op als burgemeester van Meerssen.

Totaalbeeld

"De vragen die via de telefoon tot mij kwamen, had ik zelf ook al in mijn eigen bewoordingen verzonnen via de aan mij verstrekte informatie zoals het burgemeestersprofiel. Kortom, de aanvullende informatie heeft mij weinig gebracht", zegt Offermans in de NRC.

"Ik veronderstel dat de vertrouwenscommissie zich bij haar toenmalige keuze vooral heeft laten leiden door het totaalbeeld zoals motivatie, cv, presentatie en staat van dienst", aldus Offermans.

Van Rey wordt verdacht van corruptie en het lekken van informatie uit de vertrouwenscommissie. Hij was adviseur van de commissie. Hij heeft al zijn politieke functies opgegeven.