Verpleegster noemde dj's in brief

Aangepast op

De Britse verpleegster die zelfmoord pleegde na een grap van twee dj's, schreef in haar afscheidsbrief over het incident. Dat meldt de krant The Guardian, die gesproken heeft met mensen die de brieven hebben gelezen.

De zuster liet drie brieven achter: twee op de plek waar ze zelfmoord pleegde en eentje tussen haar persoonlijke bezittingen. Details over de brieven staan niet in de krant.

Kritiek op ziekenhuis

In een tweede brief bekritiseert Jacintha Saldanha het ziekenhuis waar ze voor werkte en haar collega's. Wat voor commentaar ze precies geeft, is niet bekend. De krant noemt de kritiek opvallend, omdat het ziekenhuis volhoudt Saldanha volledig te hebben gesteund en zegt haar niks te verwijten.

In de laatste brief beschrijft Saldanha haar wensen voor de uitvaart. Kopie├źn van de brieven zijn aan haar nabestaanden overgedragen, die spraken met de krant. Het ziekenhuis zegt de brieven nog niet te hebben ingezien.

Doorverbonden

Saldanha werd dood aangetroffen in een zustersverblijf van het ziekenhuis. Ze had zich verhangen en ze had verwondingen aan haar polsen, melden onderzoekers.

De zelfmoord kwam drie dagen nadat ze de twee dj's had doorverbonden met de kamer van Kate Middleton, die in het ziekenhuis lag wegens zwangerschapsmisselijkheid. De dj's deden alsof ze koningin Elizabeth en prins Charles waren om de verpleegsters te foppen.