Bultrug gesprek van de avond

Aangepast op

De bultrug die woensdag bij Texel is gestrand, houdt de gemoederen in Nederland bezig. De hele avond is het dier onderwerp van gesprek geweest op de sociale media.

Zo twittert @Zogekdeze: 'Er ligt een gigantische sushi voor de Nederlandse kust aangespoeld. #bultrug'. @Goedsnits ziet een uitdaging voor de KNRM: 'Een gestrand schip kunnen we vlottrekken maar een vis niet...#Bultrug'. Ook heeft iemand al een naam bedacht voor het dier: @katriendm: ''t Ziet er niet goed uit voor Johannes de bultrug'.

Dekmantel

@Hans_Sop heeft een idee om de bultrug te redden: 'Kunnen Japanse wetenschappers niets betekenen voor de #bultrug? Zij bestuderen die dieren al jarenlang zeer intensief'. Japan jaagt onder het mom van wetenschappelijk onderzoek op walvissen. Andere landen zeggen dat dit een dekmantel is voor de commerciƫle walvisjacht.

Er is ook veel respect voor de vrijwilligers van de KNRM die de afgelopen weken al erg druk waren met het wegslepen van schepen. Toen bekend werd dat de reddingsactie voor de bultrug was mislukt, verschenen er veel teleurgestelde tweets van mensen, zelfs vanuit Belgiƫ.

Diepzinnigheden

Sommige mensen vragen zich af of er zo veel moeite voor een spin of een goudvis was gedaan. Marianne Thieme liet daarop van zich horen op Twitter: 'In jedem Menschen steckt ein Philosoph. "Wat als de bultrug nou een spin was geweest?" En dan zulke diepzinnigheden ook nog willen delen...'

Ook in het nieuws op radio, tv en internet wordt de toestand van de bultrug nauwlettend in de gaten gehouden. Vrijdag wordt mogelijk een nieuwe reddingsactie ondernomen.