Complicaties bij operatie Chávez

Aangepast op

Bij de operatie van de Venezolaanse president Chávez zijn complicaties opgetreden. Het 58-jarige staatshoofd wordt in Cuba behandeld voor kanker.

Gisteren onderging hij een zes uur durende operatie. Daarna leek alles goed te gaan, maar er ontstonden problemen. Vandaag liet de Venezolaanse regering weten dat Chávez na de operatie last kreeg van bloedingen.

Volgens de minister van Informatie moest de president opnieuw worden geopereerd om de bloedingen te stoppen. Dat is gelukt. Chávez is aan het herstellen en het ziet er goed uit, zei de minister, maar zijn herstel zal vanwege de zware operatie wel veel tijd kosten.

Herkozen

Chávez werd dit jaar herkozen als president. De minister van Informatie sprak de hoop uit dat Chávez op tijd terug is voor zijn inauguratie op 10 januari.

Chávez kreeg in 2011 te horen dat hij kanker had. Sindsdien is hij in Cuba vier keer geopereerd. De ziekte zit in de heupstreek. Verder heeft Chávez weinig losgelaten over het verloop van de ziekte of het mogelijke genezingsproces.