VUmc komt met verbeterplan

Aangepast op

Het VU medisch centrum in Amsterdam neemt maatregelen om de samenwerking tussen artsen te verbeteren. Het academische ziekenhuis heeft een verbeterplan opgesteld, waarmee de kwaliteit van de zorg en de patiƫntveiligheid moeten verbeteren.

Ook wordt de raad van toezicht vernieuwd en zal er een nieuwe raad van bestuur worden aangesteld. De raad van bestuur moet dichter op de werkvloer zitten.

Het VUmc kwam afgelopen jaar een paar keer negatief in het nieuws. Artsen wilden niet meer met elkaar samenwerken, er werden in het geheim televisieopnamen gemaakt op de Spoedeisende Hulp en kort geleden is een onderzoek gestart naar onjuiste declaraties.

Niet ontzien

Met deze maatregelen denkt het VUmc de problemen achter zich te kunnen laten.

De toezichtsraad heeft ook zijn eigen functioneren laten onderzoeken. De conclusie is dat het toezicht "niet adequaat" is geweest. In verband daarmee treden drie leden van de raad versneld af.

Cees Veerman, voorzitter van de raad van toezicht, zegt in een persverklaring: "Het is, al met al, een pakket met stevige maatregelen geworden, waarbij we onszelf niet ontzien. Maar dat is nodig om het vertrouwen in het VUmc te herstellen".