Verpleegster Kate-grap hing zich op met sjaal

Aangepast op

Jacintha Saldanha heeft zichzelf opgehangen met een sjaal. Dat blijkt uit het autopsierapport dat vanmorgen is vrijgegeven. Ook had ze wonden aan haar polsen. Saldanha pleegde zelfmoord, drie dagen nadat ze in een grap getrapt was van twee Australische dj's van 2Day FM. Een collega en bewaker vonden haar vorige week vrijdag.

Saldanha (46) was verpleegster in het King Edward VII-ziekenhuis in Londen. Toen Kate, de zwangere vrouw van prins William daar lag, belden de dj's Mel Greig en Michael Christian als koningin Elizabeth en prins Charles. Saldanha verbond hen door naar de verpleegster van Kate.

Ze liet drie briefjes achter; twee in haar kamer en een andere tussen haar spullen. De bevindingen uit het autopsierapport zijn per telefoon aan haar familie in India doorgegeven. Zaterdag is er een herdenkingsdienst in Westminster Cathedral in Londen.

Mediaregels

De Australische mediawaakhond ACMA doet nu onderzoek naar het radiostation waar de dj's werken. De ACMA gaat kijken of het station met de grap geen mediaregels heeft overtreden.

De dj's hebben uitvoerig hun spijt betuigd.

Door: Helen