Google Maps is back

Aangepast op

Het werd eerder uit de iPhonesoftware gehaald en vervangen door het twijfelachtige Apple Maps, maar Google Maps is weer terug. Google heeft een eigen app gelanceerd die sinds vandaag beschikbaar is voor de iPhone en iPad.

Het was lang onzeker of Google Maps terug zou komen op de iPhone en of Apple de app zou goedkeuren. Eerdere geruchten dat Google bijna klaar was met een nieuwe kaartenapp kloppen dus. "Mensen uit de hele wereld hebben gevraagd om Google Maps op de iPhone, vanaf vandaag is het er'', staat op het blog van Google.

Daarnaast heeft het bedrijf toch besloten turn-by-turn-navigatie en vector kaarten in te bouwen. Eerder weigerde het bedrijf de functies in te bouwen in de iPhonesoftware iOS. Ook de points-of-interest-database is verwerkt in de app.

'Levensgevaarlijk'

De kaartenservice Google Maps was eerder onderdeel van iOS, tot Apple besloot dat ze het zelf beter konden. Google Maps werd vervangen door Apple Maps, maar daar waren veel mensen niet blij mee. De dienst zit vol 'bugs', en de kaarten zijn niet erg nauwkeurig. Rivieren liepen over bruggen in plaats van andersom of gebruikers werden met auto en al het water in gestuurd. In Australiƫ waarschuwt de politie zelfs voor "levensgevaarlijke" situaties door het gebruik van Apple Maps. Er is een blog over de meest opmerkelijke fouten van Apple Maps.

Techsmartt heeft de nieuwe app onder de loep gelegd. Bekijk de video hieronder.

Door: Maarten