Weer goud Hosszú op 200 vlinder

Aangepast op

Katinka Hosszú heeft tijdens de WK kortebaan in Istanbul goud gegrepen op de 200 meter vlinderslag. De Hongaarse werd drie weken geleden ook al Europees kampioene op dit onderdeel.

Hosszú, die bij de EK in het Franse Chartres zelfs drie gouden medailles in de wacht sleepte, kwam op het laatste stuk sterk opzetten en bleef met haar 2.02,20 Chinese Jiao Liuyang 0,08 voor. Met haar tijd dook de Hongaarse bovendien 0,81 onder het Europees record van de Spaanse Mireia Belmonte García uit 2009.

De Britse Jemma Lowe lag 150 meter lang eerste, maar moest genoegen nemen met brons. De Chinese wereldrecordhoudster Liu Zige eindigde als vierde.

Miley verslaat Ye op 400 wissel

Op de 400 meter wisselslag moest Hosszú genoegen nemen met het brons. De Hongaarse kon niet op tegen het geweld van Hannah Miley en Ye Shiwen. De Britse greep in 4.23,14 uiteindelijk goud en verbeterde tevens haar Europees record.

Miley en Ye maakten er een prachtig gevecht van. De Chinese, die deze zomer twee keer olympisch goud pakte, kwam net als in de olympische finale ijzersterk opzetten op het laatste stuk, maar Miley hield toch stand. Ze bleef Ye 0,19 voor en was 0,33 sneller dan haar record.