NOS NieuwsAangepast

Celstraf agent voor dreigen zwerver

Voor de rechtbank van Rotterdam is een oud-politieagent veroordeeld tot drie maanden celstraf voor het ontvoeren en bedreigen van een Poolse zwerver.

Een tweede agent die aanwezig was bij de gebeurtenis, kreeg een werkstraf van 240 uur opgelegd. De rechter veroordeelde beide mannen ook tot drie maanden voorwaardelijk.

Graf graven

Nadat de zwerver in 2009 overlast had veroorzaakt in Bleiswijk, namen de agenten hem in een busje mee naar een afgelegen plek. Een politieman richtte zijn pistool op de zwerver en zette een spa naast hem neer, zogenaamd om zijn eigen graf te graven.

De rechter verklaarde dat deze handelwijze het imago van de politie "vreselijk heeft geschaad" en het vertrouwen in de politie is ondermijnd.

Verder neemt de rechter het de verdachten kwalijk dat ze het voorval lange tijd hebben stilgehouden en "dat ze er geen blijk van geven het strafbare van hun handelingen in te zien."

Ontslagen

De collega van de agent die het pistool richtte, kreeg zijn werkstraf opgelegd omdat hij door zijn aanwezigheid en door het feit dat hij een politieuniform droeg, fors heeft bijgedragen aan het dreigende karakter van de ontvoering.

Beide agenten zijn ontslagen nadat het voorval aan het licht was gekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl