Triltoren in Utrecht weer open

Aangepast op

Kantoortoren Westraven van Rijkswaterstaat in Utrecht gaat eind deze maand weer open. De toren werd in juni ontruimd omdat medewerkers het gebouw voelden trillen.

Na onderzoek bleek dat de trillingen werden veroorzaakt door de bak van een glazenwasser aan de gevel. De 1500 mensen die in het gebouw werkten, moesten de afgelopen maanden in een ander gebouw aan de slag, of ze werkten vanuit huis.

Werktijd

Eind oktober mocht een deel van de werknemers in het lage gedeelte van het kantoorgebouw weer aan het werk. Nu alle onderzoeken zijn afgerond, mag ook de rest weer terug.

Volgens het onderzoek is de veiligheid van de werknemers nooit in gevaar geweest. Ook heeft het gebouw geen schade opgelopen door de trillingen. De verankering van de stalen middenstijlen aan de voor- en achterkant van het gebouw deugde niet. De afgelopen maanden is de verankering in orde gebracht waardoor ook de hoogbouw weer open kan.

De installatie van de glazenwasser wordt nog aangepast, zodat die geen trillingen meer veroorzaakt. Tot dat is gebeurd wordt de bak niet meer onder werktijd gebruikt.