NOS NieuwsAangepast

Inval, arrestaties bij Deutsche Bank

Politie en justitie hebben een grote inval gedaan bij het hoofdkantoor van Deutsche Bank in Frankfurt. Er zijn vijf medewerkers aangehouden. Ze zouden deel uitmaken van een groot internationaal netwerk dat de afgelopen jaren voor miljoenen aan belastingen ontdook.

Deze internationale bende wist op een slimme manier de btw-opbrengsten van de verkoop van CO2-emissierechten achterover te drukken. Bedrijven kunnen emissierechten kopen om hun CO2-uitstoot te compenseren. Via de medewerkers van Deutsche Bank werd het geld vermoedelijk witgewassen. De totale fraude bedraagt minimaal 230 miljoen euro.

Verschillende landen

De zaak loopt al enkele jaren. Al in 2010 werden in verschillende Europese landen invallen gedaan om het netwerk bloot te leggen. Een jaar later werden zes mensen in deze zaak tot gevangenisstraffen veroordeeld.

Het is niet duidelijk hoe de Deutsche Bank-medewerkers ongestoord honderden miljoenen euro's konden witwassen. De inval bij Deutsche Bank van vandaag moet uitwijzen of meer mensen van de miljoenenfraude op de hoogte waren. Deutsche Bank liet weten bij de inval volledig te hebben meegewerkt met politie en justitie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl