NOS NieuwsAangepast

Rutte 'even stil' van brief gepeste Jeffrey

"We moeten als land opstaan en zeggen dat het zo niet langer kan. We moeten niet alleen roepen 'je mag niet pesten', want het gebeurt toch wel. We moeten het aanpakken!" Dat schreef de 18-jarige Jeffrey Arenz uit Beuningen in de Volkskrant in een open brief aan premier Mark Rutte.

Rutte stuurde de jongen een brief terug. Daarin schrijft hij dat hij onder de indruk is van de woorden van Jeffrey. "Ik werd wel even stil toen ik las hoe jij op school gepest bent en wat dat voor jou heeft betekend. Des te groter is mijn bewondering voor de manier waarop je hiermee omgaat", schrijft hij.

'Maak pesten strafbaar'

Arenz riep Rutte in de Volkskrant op om pesten strafbaar te maken. Hij beschreef hoe hij jarenlang door twee jongens is gepest en mishandeld. Volgens hem zijn er in Nederland duizenden kinderen die hetzelfde meemaken en daarom niet naar school durven.

NOS op 3 sprak eerder met Jeffrey over zijn oproep pesten strafbaar te stellen, naar aanleiding van de zelfmoord van Tim Ribberink:

Rutte zegt in zijn reactie dat er al maatregelen zijn genomen, zoals het verplicht stellen van pestrichtlijnen op scholen en dat in sommige gevallen pesten al strafrechtelijk kan worden aangepakt. "Ik ben me er zeer van bewust dat kinderen die op dit moment gepest worden hiermee niet meteen zijn geholpen", schrijft de premier. Daarom prijst hij het initiatief van Jeffrey, die Stichting Skizzle oprichtte om gepeste kinderen te helpen.

Door: Anna

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl