Eerste tweet van @pontifex

Aangepast op

Paus Benedictus heeft voor het eerst getwitterd. In die eerste tweet zegt hij dat hij blij is dat hij via Twitter in contact kan komen met gelovigen. Ook zegent hij al zijn volgers op het sociale medium.

De eerste tweet werd binnen een half uur ruim 15.000 keer geretweet. Ook leverde het de paus tienduizenden nieuwe volgers op.

Een paar weken geleden werd bekendgemaakt dat de paus zou gaan twitteren. De naam @Pontifex betekent bruggenbouwer in het Latijn en is een eretitel van de paus.

In gebed

De berichten van @pontifex worden niet allemaal geschreven door de paus zelf. Wel leest hij elk bericht voor het wordt geplaatst.

De paus twittert in het Italiaans, Spaans, Engels, Portugees, Duits, Pools, Frans en Arabisch. Hij heeft ruim een miljoen volgers.

Na zijn openingstweet beantwoordde Benedictus de vraag hoe het Jaar van het Geloof in het dagelijks leven gevierd kan worden. "Door met Jezus te spreken in gebed, luisteren naar wat hij zegt in het evangelie en naar hem zoeken onder hen in nood."

Het Vaticaan presenteerde maandag ook de nieuwe paus-app. Daarmee kunnen onder andere live audiƫnties met Benedictus gevolgd worden.