Ruby was niet bij proces want: vakantie

Aangepast op

Ruby de Hartendief, a.k.a. het escortmeisje dat ex-premier Silvio Berlusconi in de problemen bracht omdat hij seks met haar had, is terecht. Ze is in Mexico.

Gisteren moest ze getuigen in de rechtszaak tegen Berlusconi, maar ze kwam niet opdagen. Berlusconi staat terecht omdat hij seks had met de Marokkaanse danseres toen ze nog minderjarig was. Daarnaast zou hij zijn macht misbruikt hebben om haar later uit de politiecel te krijgen.

De advocaat van Karima El Mahroug, zoals Ruby echt heet, wist gisteren ook niet waar ze was; haar telefoon stond uit. Nu blijkt dat ze gewoon niet kon komen omdat ze met haar vriend en kind op vakantie is in Mexico. In januari kan ze weer komen. De rechters hebben haar gisteren weer gedagvaard voor 17 december, maar dat zal dus wel weer niet doorgaan.

Verkiezingen

Dit betekent dat er steeds minder kans is op een vonnis vóór de verkiezingen in februari, waar Berlusconi aan meedoet. En dat is volgens het OM precies Berlusconi's bedoeling. Hoofdofficier Ilda Boccassini denkt dat de ex-premier de zaak bewust probeert te vertragen. Toen hij eerder premier was, liet hij veel rechtszaken tegen hem vertragen door te zeggen dat hij het te druk had met regeren.

Door: Helen