Meer arrestaties Quote 500-bende

Aangepast op

De politie heeft opnieuw twee mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de Quote 500-bende. De arrestanten zijn een man van 31 uit Nootdorp en een man van 34 uit Den Haag.

Ze zijn gisteren aangehouden. Uit onderzoek is gebleken dat de Hagenaar de eigenaar is van inbrekerswerktuig dat de politie bij eerdere huiszoekingen vond. De man uit Nootdorp is opgepakt nadat forensische experts zijn dna-spoor op de plaats van een inbraak had aangetroffen.

In het onderzoek naar de criminele bende zijn in oktober en begin november al achttien verdachten aangehouden. Ze gebruikten de Quote 500 om te bepalen waar ze zouden toeslaan. Volgens het Openbaar Ministerie zijn zeker vijftig mensen die op de lijst van de rijkste Nederlanders staan het slachtoffer geworden van de bende.

Boksbeugels

De recherche zegt dat de buit van de inbraken in de miljoenen loopt. Bij huiszoekingen zijn acht voertuigen, een scooter, scherpe patronen, een vuurwapen, boksbeugels, een ploertendoder, tientallen dure horloges, dure merkkleding en grote hoeveelheden geld in beslag genomen. Er zitten nog acht verdachten uit de Haagse Spoorwijk vast.