Schippers: pak geweld samen aan

time icon Aangepast

Het probleem van het voetbalgeweld moet samen worden opgelost. Dat zei minister Schippers na afloop van het topberaad over voetbalgeweld op haar ministerie. Bij dat beraad waren onder anderen ministers, gemeenten, de KNVB, de politie en NOC*NCF aanwezig.

Iedereen moet zijn eigen rol oppakken, zei Schippers na het topberaad. "Er is niet met één regel of wet een veiliger Nederland. Anders hadden we die wet allang gemaakt."

Schippers vindt dat er suppoosten op de velden moeten komen die ouders die zich misdragen aanspreken en als het nodig is van het sportterrein verwijderen. Ook roept ze iedereen op om altijd aangifte doen te van geweld.

Jorritsma

Burgemeester Jorritsma van Almere, die bij het overleg aanwezig was als voorzitter van de VNG, zei dat er geen nieuwe regels hoeven te komen, want die zijn er al genoeg. Volgens Jorritsma moeten de regels veel consequenter worden gehanteerd en moeten er strengere sancties komen.

Directeur Dielessen van NOC*NSF pleit voor de intensivering van het actieplan 'Naar een veiliger sportklimaat', dat vorig jaar is ingevoerd. Elf Sportbonden werken hierin samen om de veiligheid in de sport te bevorderen.

Tijdens het topberaad is afgesproken dat de partijen over drie maanden opnieuw bijeen komen. Er zal dan worden gekeken wat er in die drie maanden is bereikt.

STER Reclame