Spijbelende ambtenaren op Sicilië betrapt

Aangepast op

Ambtenaren, daar bestaan genoeg vooroordelen over. Helaas voor het ambt, bevestigen collega's op Sicilië die alleen maar. Een overheidskantoor in de stad Messina hing verborgen camera's op om te kijken wat de ambtenaren nou echt uitspoken.

Niet veel op kantoor: van de 96 medewerkers doen er 81 heel andere dingen. Bijvoorbeeld boodschappen doen of even langs het café gaan. Het kantoor is verantwoordelijk voor de verdeling van sociale huurwoningen. De massale afwezigheid werd tot nu toe niet opgemerkt, omdat de spijbelende werknemers hun aanwezigheid lieten afstempelen door collega's. Dat zie je ook in het filmpje hieronder:

De politie heeft vier ambtenaren aangehouden.

Vorige maand is een heuse campagne gestart tegen verspilling in de openbare sector. Rosario Crocetta, die in november tot nieuwe president van Sicilië werd gekozen, noemt het hele systeem "ziek". Hij ontsloeg vorige maand alle 21 voorlichters van zijn kantoor. De afdeling voorlichting kostte de provincie meer dan 3 miljoen euro per jaar. Het was ook groter dan dezelfde afdeling van de nationale regering van Italië.