Haase: "Fysiek heel slecht jaar"

Aangepast op

Tennisser Robin Haase heeft afgelopen seizoen niet optimaal kunnen presteren door fysiek ongemak. De Hagenaar kampte naar eigen zeggen met diverse blessures.

"Ik was dit jaar fysiek heel slecht en niet honderd procent fit", verklaart de hoogstgenoteerde Nederlander op de wereldranglijst (56ste plaats) aan het magazine TENNiS. Haase had onder meer last van een hardnekkige bilspierblessure.

Het is een belangrijke reden waarom Haase in 2012 achttien keer een partij in de eerste ronde verloor. "Mensen weten niet wat er gaande is. Als ik mentaal niet goed ben, kan dat een reden hebben, geen excuus, maar een reden."

Pappen en nathouden

Volgens Haase - die niet openlijk over zijn blessures sprak - was het pappen en nathouden. "Ik wilde het er niet steeds over hebben, had een fysio die mij zo oplapte dat ik weer kon spelen. Maar als je vijf dagen voor een wedstrijd niet optimaal kunt trainen, geeft dat niet veel vertrouwen", aldus de tennisser, die ondanks zijn kwetsuur in augustus zijn titel in Kitzb├╝hel prolongeerde.

Van 11 tot en met 15 december neemt Haase - die zegt sinds eind oktober weer pijnvrij te zijn - deel aan de Tennis Masters in Rotterdam.