Belgische familie veroordeeld voor marteling

Aangepast op

Zeven mensen zijn vandaag veroordeeld in dezelfde rechtszaak in België. De daders, vier van dezelfde familie, zijn bestraft voor het ontvoeren en martelen van Jocelyne Simon in de Waalse plaats Jemappes. De celstraffen variëren van zes maanden voorwaardelijk tot acht jaar.

Wat er tussen januari en maart dit jaar gebeurde, is bijna niet te geloven. Het 39-jarige slachtoffer werd zwaar toegetakeld door de daders. Er werden obscene tatoeages op haar gezicht, armen en rug gezet. Ook werd Jocelyne bont en blauw geslagen, aangerand en kaalgeschoren. Op 12 maart ontdekte een wijkagent de misdaad en maakte een eind aan de gijzeling.

De gruwelijke misdaad werd uitgevoerd door Raymond F. (29), de ex-vriend van het slachtoffer, zijn nieuwe vriendin Nadia D. (20) en haar vader, moeder en broertje. Ook een vriend en een buurvrouw zijn veroordeeld. Hier vind je beelden van de rechtszaak (Frans gesproken):

Jaloers

Nadia was bang dat haar vriend weer een relatie zou willen met Jocelyne. Daarom liet ze haar opsluiten in het huis van Nadia's ouders. Nadia en haar vader zijn veroordeeld tot acht jaar cel. Raymond kreeg vijf jaar. De moeder van Nadia kreeg ook een celstraf van vijf jaar, waarvan twee jaar voorwaardelijk. Ook bestraft maar niet in de cel: een vriend van Raymond (vijf jaar voorwaardelijk), een buurvrouw (drie jaar voorwaardelijk) en Nadia's broer (zes maanden voorwaardelijk).

Jocelyne werd opgenomen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Ze moet meerdere operaties ondergaan om de tatoeages te verwijderen.

Door: Benjamin