Ruby is spoorloos: Berlusconi-proces weer vertraagd

Aangepast op

Wéér vertraging in de strafzaak tegen Silvio Berlusconi voor seks met een minderjarige. De escortdame Ruby moest vandaag getuigen voor de verdediging van de Italiaanse oud-premier. Maar ze kwam niet opdagen.

Volgens haar advocaat zit ze in het buitenland en neemt ze de telefoon niet op. Karima El Mahroug, zoals Ruby eigenlijk heet, was op 17-jarige leeftijd al aanwezig bij seksfeestjes in Berlusconi´s huis. Hij dacht dat ze 24 was. De rechters hebben de Marokkaanse danseres opnieuw gedagvaard voor 17 december en de Italiaanse politie heeft de opdracht om overal in Italië naar haar te zoeken.

Ruby's advocaat twijfelt of ze volgende week wel komt.

Verkiesbaar

Hoofdofficier Ilda Boccassini denkt dat de ex-premier bewust probeert te vertragen zodat hij niet vóór de parlementsverkiezingen in februari 2013 kan worden veroordeeld. Afgelopen zaterdag maakte Berlusconi bekend dat hij zich weer verkiesbaar stelt. De uitspraak werd eigenlijk kort voor de verkiezingen verwacht, maar nu gaat dat waarschijnlijk niet lukken. Het OM denkt dan ook dat Berlusconi erachter zit.

Toen hij eerder premier was, liet hij veel rechtszaken tegen hem vertragen door te zeggen dat hij het te druk had met regeren. Ook kwamen vaker getuigen niet opdagen.

Berlusconi wordt ervan verdacht betaalde seks met Ruby te hebben gehad toen ze nog 17 was. Ook wordt de mediamagnaat verdacht van machtsmisbruik. Zo heeft hij volgens het Openbaar Ministerie als premier Ruby uit een politiecel bevrijd door op te bellen en te zeggen dat Ruby familie is van de toenmalige Egyptische president Hosni Mubarak.

Time maakte een overzicht van 'Silvio's Screwups', beroerde uitspraken en misstappen.