Juventus en Milan zegevieren

Juventus heeft zijn leidende positie in de Serie A met succes verdedigd door op Sicilië met 1-0 van Palermo te winnen.

Stephan Lichtsteiner maakte de enige treffer vijf minuten na rust. Die maakte de rentree van trainer Antonio Conte op de bank extra plezierig.

De coach van Juve zat, hoewel hij alles ontkende, een schorsing uit van vier maanden wegens zijn aandeel in een omvangrijk omkoopschandaal.

Palermo speelde het laatste kwartier met tien man, na een tweede gele kaart voor Michel Morganella. Toch drong de thuisclub daarna nog aan, echter zonder grote kansen te krijgen op de gelijkmaker.

Milan op schot

Voor AC Milan begint het er sportief zo langzamerhand wat beter uit te zien. De uitwedstrijd tegen Torino leverde een ruime zege op: 2-4. Nigel de Jong viel al na twintig minuten geblesseerd uit. Massimo Ambrosini was zijn vervanger.

Mario Santana zette de gastheer uit Turijn nog wel op voorsprong, daarna heersten de Milanezen. Robinho, Antonio Nocerino, Giampaolo Pazzini en Stephan El Shaarawy brachten dat tot uitdrukking op het scorebord. Urby Emanuelson speelde de hele wedstrijd.