NOS VoetbalAangepast

Faillissement dreigt voor AGOVV

De club noemt de economische crisis als voornaamste oorzaak. Veel geldschieters haken daarom af en andere sponsoren bieden alleen maar diensten aan en geen geld. Daarom kan AGOVV momenteel ook de spelerssalarissen niet meer betalen.

Een faillissement betekent overigens niet automatisch dat de licentie wordt ingetrokken. AGOVV Apeldoorn staat momenteel op de veertiende plaats in de Jupiler League.

Langlopende schulden

Henk Timmer, commercieel directeur bij de Apeldoorners, weet dat de club al langer met financiële problemen kampt.

"Het loopt al een jaar of zes, zeven dat er heel veel schulden zijn, het is niet van het lopende jaar", vertelt Timmer voor de camera van Omroep Gelderland. "Het is gebleken dat een aantal van onze grote sponsoren door de economische crisis niet meer aan hun verplichtingen kan voldoen. Daardoor zijn een aantal partijen bij ons weggevallen en dan hebben wij een probleem."

Over voorzitter Ad van der Molen is Timmer (voormalig doelman van onder meer AZ en Feyenoord) duidelijk: "Er zijn heel veel negatieve berichten verschenen over meneer Van der Molen, maar hij heeft de club twee jaar omhoog gehouden".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl