Obama toch naar optreden PSY

Aangepast op

De Amerikaanse president Obama lijkt zich niks aan te trekken van de ophef rond anti-Amerikaanse teksten van PSY. Het Witte Huis zegt dat hij 21 december gewoon een benefietconcert zal bezoeken waar Zuid-Koreaanse de rapper optreedt.

PSY bood gisteren excuses aan voor anti-Amerikaanse teksten die hij enkele jaren geleden heeft gezongen. In een verklaring schrijft de zanger van de hit 'Gangnam Style' te hopen dat hij niemand heeft gekwetst.

Boos

Tijdens een concert in 2004 zong PSY over het doden van "Yankees" die Iraakse gevangenen mishandelen. "Vermoord hun dochters, moeders, schoondochters en vaders", rapt hij. "Vermoord ze langzaam en pijnlijk."

PSY zegt nu dat hij het lied zong omdat hij boos was over de dood van twee Zuid-Koreaanse meisjes. Zij kwamen om toen ze aangereden werden door een militair voertuig van Amerikanen die op het schiereiland zijn gelegerd.

Grenzen

"Ik ben dankbaar voor de vrijheid van meningsuiting, maar ik besef dat er grenzen zijn", schrijft PSY. "Ik heb er spijt van hoe die woorden kunnen overkomen. Ik zal altijd spijt hebben van de pijn die ik ermee veroorzaakt hebt."

PSY benadrukte dat hij recentelijk nog voor Amerikaanse manschappen heeft opgetreden en inziet dat zij zijn land verdedigen. Na het einde van de Koreaanse oorlog begin jaren vijftig bleven er tienduizenden Amerikanen gelegerd in Zuid-Korea.