Vacature: droombaan op eiland?

Aangepast op

Staatsbosbeheer zoekt twee vogelwachters die tussen april en juli volgend jaar op Rottumeroog willen bivakkeren. Het liefst twee mensen die goed met elkaar kunnen opschieten; Rottumeroog is sinds 1965 namelijk onbewoond.

Zo schrijft Staatsbosbeheer in de advertentie: "Omdat je geruime tijd op het eiland verblijft en daar op elkaar bent aangewezen, heeft een sollicitatie van twee personen die elkaar geruime tijd kennen onze voorkeur."

De werkweek van de vogelwachters bedraagt slechts 37 uur, maar veel weekend is er niet. Een keer in de twee weken mag de vogelwachter naar het vaste land. De woonruimte is gratis. Een internetverbinding is beschikbaar.

Zeehondenligplaatsen

De vacature beschrijft wat er precies van de werknemers verwacht wordt. "Je ziet toe op handhaving van de rust van broedvogels en houdt toezicht op zeehondenligplaatsen."

Ook het inventariseren van libellen en planten hoort bij de dagtaken, net als het begeleiden van excursies. "En op aanvraag wordt voorlichting gegeven aan passerende wadlopers."

Functie-eisen

De functie-eisen zijn streng: een mbo-diploma toegespitst op Natuurbeheer en Milieu, weten hoe je dieren en planten telt en een flinke dosis computerkennis.

En niet te vergeten: "Je dient zelf in het bezit te zijn van een professionele verrekijker en telescoop met statief", blijkt uit de vacature.