Teleurstelling bij McClaren én Advocaat

Aangepast op

PSV-trainer Dick Advocaat reageerde niet heel enthousiast na de uitoverwinning in het Europa League-duel met Napoli: 1-3.

De uitslag veranderde niets meer aan het feit dat PSV vorige week al uitgeschakeld was en daarom hechtte Advocaat meer waarde aan de kans die hij een aantal spelers had gegeven om te laten zien dat ze een hoger niveau aan kunnen. "Dat is een goed resultaat, maar je kan niet verwachten dat een geïmproviseerd elftal hier even de sterren van de hemel speelt."

"Ze konden laten zien wat ze waard zijn, dat is niet iedereen gelukt", aldus Advocaat, die geen specifieke speler wilde benoemen.

Wel liet hij nog los dat Tim Matavz, die sinds lange tijd weer eens een basisplaats kreeg en drie keer scoorde, zondag tegen FC Twente gaat spelen: "Ik was al van plan om hem zondag op te stellen. We wilden eens met een echte spits, een 'goalscorer' spelen."

McClaren hoopt op beter

FC Twente leed een teleurstellende nederlaag in eigen huis tegen het Zweedse Helsingborgs IF: 1-3. De Tukkers, net als PSV al uitgeschakeld, wisten er in hun afsluitende wedstrijd niet nog een leuke avond van te maken voor het thuispubliek. "Te veel spelers vielen tegen", was de conclusie van coach Steve McClaren.

"We hebben gespeeld met veel jonge jongens. Die hadden het soms moeilijk. Dat kan gebeuren. De ervaring die ze hebben opgedaan is later van belang."

De slechte wedstrijd tegen Helsingborgs IF hoeft volgens McClaren niets te zeggen over de topper tegen PSV van komende zondag: "Dat is een andere wedstrijd met andere spelers. Laten we hopen dat het dan beter gaat."