Australiërs not amused over grap met Kate in ziekenhuis

Aangepast op

Kate, aka de hertoging van Cambridge, heeft het King Edward VII-ziekenhuis in Londen weer verlaten. Niet helemaal onverwacht, want de hele wereld wist gisteren al dat het wat beter gaat - door een grap van het Australische radioprogramma 2Day FM. Twee dj's belden naar het ziekenhuis en deden of ze Queen Elizabeth en prins Charles waren. Ze kregen direct te horen hoe het met Catherine ging.

Of er nog pijnlijke gevolgen zitten aan de koninklijke grap is niet duidelijk. Duidelijk is wel dat de meeste Australiërs zich nu doodschamen. "Gênant hoe we weer te kakken worden gezet door een stel talentloze sukkels", is een van de vele negatieve reacties.

Fairfax Media hield een online enquête: van de 27.000 ondervraagde mensen vond bijna tweederde de grap kinderachtig en gênant. Een kwart vond het grappig en 15 procent kon er slechts om glimlachen. Op de vraag of het wel of niet te ver ging in een andere enquête, slaat de wijzer door naar ´niet´: Een kwart vindt de grap te ver gaan.

Klachten

Maar 2Day FM hangt de vlag uit: "Biggest Royal Prank Ever" staat er op hun website te lezen, hoewel dj's Mel Greig en Michael Christian wel hun excuses maakten. De Australische mediawaakhond (ACMA) kreeg donderdag meerdere klachten binnen. Het belletje zou wel eens de Australische privacywetgeving overtreden kunnen hebben, maar meer wil de ACMA er niet over kwijt.

Greig en Christian willen verder niet reageren op de klachten. Eerder zeiden ze dat ze gewoon niet verwacht hadden dat ze iemand aan de lijn zouden krijgen.

Kate gaat nu naar huis om te rusten. De vrouw van prins William is nog geen 12 weken zwanger. Ze werd maandag opgenomen in het ziekenhuis met ernstige zwangerschapsmisselijkheid.

Door: Helen