NOS NieuwsAangepast

SGP wil abortus weer op de agenda

De SGP wil dat het kabinet zich duidelijk uitspreekt over abortus. In het debat over de begroting van Volksgezondheid zal de partij erop wijzen dat er jaarlijks meer dan 30.000 keer een abortus wordt uitgevoerd en dat één op de zeven zwangerschappen wordt afgebroken.

"Dat is, als je dat op je in laat werken een onvoorstelbaar groot aantal. En dan te bedenken dat volgens de wet abortus alleen mag als de noodsituatie van de vrouw deze onontkoombaar maakt", zegt de woordvoerder van de partij.

Noodsituatie

De SGP noemt het aantal abortussen "schokkend". "Het gaat er bij ons niet in dat er in al deze gevallen sprake is van een noodsituatie. Wie beseft dat abortus het afbreken van onschuldig leven is, kan nooit wennen aan de huidige abortuspraktijk."

De partij verwacht dat de oproep aan het kabinet om in te zetten op het terugdringen van het aantal abortussen vanmiddag steun krijgt van het CDA en ChristenUnie.

In de campagne voor de verkiezingen ontstond onrust toen SGP-leider Van der Staaij zei dat de kans op een zwangerschap na verkrachting "zeer klein" is. Later zei hij dat hij niet had willen zeggen dat een verkrachting minder vaak tot een zwangerschap leidt dan vrijwillige gemeenschap.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl