Uw beeld van Beatrix in Het Loo

Aangepast op

Heeft u ooit een portret gemaakt van de koningin? Of lijkt het u een mooie uitdaging om dat te doen? Op 31 januari wordt de vorstin 75 jaar en daarom roept de NOS (amateur)kunstenaars op om mee te doen aan het publieksproject Beeld van Beatrix.

Kunstwerken in alle soorten en maten zijn gewenst; van schilderijen, etsen en bronzen borstbeelden tot mozaïeken, handwerken of gedichten. De NOS plaatst een selectie van de ingezonden foto's of video's van de kunstwerken op de website.

De mooiste en meest aansprekende portretten van Beatrix maken kans op een prominente plek in een tentoonstelling in Paleis Het Loo. Daar komen ze te hangen tussen een aantal beroemde portretten van Beatrix, van kunstenaars als Andy Warhol en Marte Röling. De tentoonstelling wordt geopend op 30 januari, een dag voor de 75ste verjaardag van Beatrix.

Sacha de Boer

Een deskundige jury, met daarin onder anderen NOS-presentator en fotografe Sacha de Boer en ontwerper en kunstkenner Jan des Bouvrie, bepaalt welke werken in aanmerking komen voor de tentoonstelling. De zoektocht en de officiële opening van de tentoonstelling zijn woensdag 30 januari te zien in een extra NOS-programma: 'Het Beeld van Beatrix'.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan nu op Beeld van Beatrix. En schroom niet uw beeld van Beatrix in te sturen voor 15 januari 2013.