VVD en PvdA: geen extra kosten tweede studie

Aangepast op

Als het aan de VVD en PvdA ligt blijft het zo dat ijverige studenten hun tweede studie voor hetzelfde collegegeld mogen afmaken. Puntje is wel dat ze die studie dan moeten zijn begonnen voor ze een diploma hebben van hun eerste studie.

Een jaar geleden werd vastgelegd dat een tweede studie volgen tijdens je eerste, je niet meer mag kosten. Die afspraak willen beide partijen verlengen.

Pieter Duisenberg van de VVD en PvdA'er Mohammed Mohandis proberen woensdag tijdens de behandeling van de begroting van het ministerie van Onderwijs de excellente student tegemoet komen. "We willen iedere student stimuleren om zijn of haar talenten maximaal te benutten en het beste uit zichzelf te halen", zegt Mohandis.

Om tafel

Het convenant werd in 2007 door het ministerie, hogescholen en universiteiten afgesproken, omdat het collegegeld voor een tweede bachelor- of masterstudie niet is vastgelegd in de wet. De regeringspartijen VVD en PvdA willen nu dat minister Bussemakers snel met hogescholen en universiteiten om tafel gaat om de oude regeling veilig te stellen.

Door: Jurjen