"Alleen tevreden over Hoesen en Vermeer"

Aangepast op

Trainer Frank de Boer wist niet wat hij meemaakte toen hij Ajax in de eerste helft van het Champions League-duel bij Real Madrid (4-1) aan het werk zag.

"In zulke wedstrijden moet je juist boven jezelf uitstijgen", zei hij na de kansloze nederlaag.

"Maar wij zakten met negen spelers onder ons niveau. Alleen over Danny Hoesen en Kenneth Vermeer was ik eigenlijk tevreden. Ik was ook heel kwaad in de rust", aldus De Boer.

"Real speelde in de tweede helft niet meer in de zesde maar derde versnelling. Maar we speelden ook veel beter. Plotseling durfden we wel lef te tonen. Daardoor hebben we nog een beetje de eer kunnen redden. Ik ben trots dat we in zo'n poule derde zijn geworden. Ik ben ook blij dat we verder mogen in de Europa League."

"De finale van de Europa League is in Amsterdam", weet De Boer. "Op 15 mei, op mijn verjaardag nog wel", besefte de trainer die al eens op zo'n verjaardag met Ajax tegen FC Twente de landstitel won. "Natuurlijk wordt dat moeilijk. Maar het is mogelijk. We gaan er voor."

De Jong toch trots

Ook Siem de Jong had een trots gevoel. "Het was heel teleurstellend", zei hij. "Maar ik ben wel trots dat we als nummer drie van de poule naar de Europa League mogen."

"Real was gewoon weer te goed voor ons", aldus De Jong. "We wilden net zo fel als afgelopen weekeinde tegen PSV spelen. Maar dat lukte gewoon niet. Wat het verschil met Real Madrid is? Zij hoeven niet ieder jaar hun beste spelers te verkopen."

"Ik ben wel trots dat we derde zijn geworden", vervolgde De Jong. "Tegen Manchester City hebben we toch vier punten gepakt. Ik denk dat de meeste mensen hebben gedacht dat we vierde in zo'n poule zouden worden."

Blind gaat voor finale in ArenA

Daley Blind wist niet of hij moest treuren of juichen. "We hebben weer dik verloren", zei hij. "Dat is teleurstellend. Maar we mogen gelukkig wel verder in de Europa League. De finale van dat toernooi is in de ArenA. Daar gaan we nu maar voor."

Ajax was tegen Real geen schim van de ploeg die PSV versloeg (3-1). "Maar Real is ook geen PSV", wist Blind. "Zij zijn zo gevaarlijk in de omschakeling. We weten dat, maar toch lijden we weer op plaatsen balverlies waar het niet mag. Zij profiteerden daar heel goed van. Dat weet je op dit niveau."