Ophef over voorpagina met man onder metro

Aangepast op

In Amerika is er ophef ontstaan over de voorpagina van de krant New York Post. Op een paginagrote foto is te zien hoe een man, die op een metrospoor was geduwd, het perron op probeert te klimmen. Achter hem verschijnt de aanstormende metro. Bij de foto staat de tekst: 'Pushed on the subway tracks, this man is about to die'.

Ki Suk Han (58) is de man op de foto. Hij werd door een andere man op de rails geduwd. Getuigen zouden nog hebben geprobeerd om de metrobestuurder te waarschuwen, maar dat was te laat. Han overleed in het ziekenhuis. De dader wordt nog gezocht door de politie van New York.

Bekijk hier een item over het tragische voorval van de New York Post. Te zien is dat voorafgaand aan de duw Han een woordenwisseling had met de dader. Ook de fotograaf is te horen:

Fotograaf

De foto werd genomen door Umar Abbasi, een freelance fotograaf van de Post. Hij nam zeker twee foto's van Han voordat de metro hem overreed.

Veel lezers van de krant vragen zich nu af waarom Abbasi niet te hulp is geschoten in plaats van de boel te fotograferen. Volgens Abbasi probeerde hij juist met zijn flits de metrobestuurder te waarschuwen. De New York Post springt in de bres voor Abbasi. Volgens de krant was Abbasi niet sterk genoeg om Han weer op het perron te tillen.