NOS NieuwsAangepast

Top Amarantis: imago geschaad

Oud-topman van Amarantis Bert Molenkamp overweegt juridische stappen tegen de commissie die onderzoek heeft gedaan naar de scholenkoepel. In het Parool zegt hij dat het rapport over de financiële problemen bij de onderwijskoepel zijn reputatie heeft geschaad.

In het concept-rapport dat zaterdag uitlekte, schreef de commissie over signalen dat de top van Amarantis zichzelf verrijkte en incapabel was. Zo hadden de directieleden en hun adviseurs ieder twee lease-auto's van de zaak, een vaste ov-vergoeding en taxivergoedingen.

Schadelijk

"Dat is onwaarschijnlijk schadelijk voor mijn integriteit", zegt Molenkamp in het interview. "Googel mijn naam en u weet hoe laat het is. Op dat gevaar heb ik de commissie tot twee keer toe gewezen. En toch stond het in het concept-rapport. Dat neem ik ze zeer kwalijk."

Molenkamp verdedigt zich in de krant tegen enkele beschuldigingen, bijvoorbeeld over de aankoop van een leegstaande villa van ROC ASA. "Daar heb ik gewoon de prijs voor betaald die door een onafhankelijke makelaar was vastgesteld. Niets bijzonders. Ik was blijkbaar de enige die de prijs wilde betalen.''

De oud-topman denkt erover tegen de onderzoekscommissie een rechtszaak aan te spannen. "Maar ik neem nooit overhaaste beslissingen. Ook nu niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl