Vos pikt telefoon en stuurt sms

Aangepast op

Dit verhaal is bijna te gek om waar te zijn. Het gaat om twee jongens in Noorwegen die een grapje wilden uithalen met een vos. Eén van hen had een hazengeluid gedownload op z'n telefoon. Dat geluid speelden ze af in de tuin, om een vos te lokken.

Dat lukte, maar de vos ging er wel met de telefoon vandoor. De jongens dachten dat ze daar nooit meer van zouden horen, maar niets is minder waar. Toen de andere jongen de meegenomen telefoon belde, klonk het alsof er opgenomen werd en iemand met het ding rommelde - de vos. Goeie grap, maar dat Lars Andreas Bjercke z'n smartphone kwijt was, was eigenlijk minder grappig.

Ze probeerden het ding nog wel te vinden, maar zonder succes. Een dag later hoorden ze van een vriendin dat die een wel heel vreemd sms'je van de telefoon had binnengekregen: "jlv I øi\a0ab 34348tu åaugjoi zølbmosdji jsøg ijio sjiw".

De Noorse krant VG die het verhaal brengt, heeft een screenshot van het Facebookbericht dat het meisje aan Lars stuurde over de sms, die vind je hier.

Door: Helen