NOS Nieuws Binnenland Aangepast

KNVB: een verschrikkelijk incident

"Dit is een verschrikkelijk incident. Voor het slachtoffer en voor de mensen die moesten toekijken." Dat zegt de KNVB in een reactie op de mishandeling van een grensrechter gistermiddag bij voetbalclub Buitenboys in Almere.

De grensrechter, die een wedstrijd van zijn zoon vlagde, werd na de wedstrijd door voetballers van Nieuw Sloten van 15 en 16 jaar hard geslagen en geschopt. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De KNVB probeert zoveel mogelijk verklaringen van mensen te krijgen die de mishandeling hebben gezien. Daarna komt de zaak voor bij een tuchtcommissie. De maximale straf voor jeugdspelers is 3 jaar schorsing.

Verhoord

Vorig seizoen was het nog mogelijk om een levenslange schorsing op te leggen, maar van die maatregel is de KNVB dit seizoen afgestapt. "Er waren veel geluiden dat jonge spelers een kans moeten krijgen in plaats van ze voor hun leven buiten te sluiten", zegt een woordvoerder.

"We hebben alleen nog maar geluiden uit de media, maar als ik naar dit incident kijk dan denk ik: dit is niet misselijk, daar moet je zwaar op inzetten", aldus de KNVB-woordvoerder.

De voetballers die betrokken waren bij de mishandeling zijn door hun club Nieuw Sloten geroyeerd. Drie verdachten zitten vast en worden vandaag door de politie gehoord.

STER reclame