NOS NieuwsAangepast

Arrestaties na molesteren lijnrechter

Drie voetballers uit Amsterdam zijn aangehouden voor de mishandeling van een grensrechter. Die raakte daarbij zwaargewond en ligt volgens een politiewoordvoerder in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De jongens van 15 en 16 speelden gisteren met hun voetbalclub Nieuw Sloten tegen Buitenboys in Almere. Na de wedstrijd werd de lijnrechter tegen de grond gewerkt en geschopt en geslagen. De man wist op te staan en weg te rennen, maar de voetballers gingen achter hem aan en mishandelden hem opnieuw.

Geroyeerd

Een paar uur na de mishandeling werd de grensrechter onwel. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar wordt hij kunstmatig in slaap gehouden, zegt de politiewoordvoerder.

Voetbalclub Nieuw Sloten heeft het team uit de competitie gehaald. De voetballers die betrokken waren bij de mishandeling zijn geroyeerd. Ook heeft de club hun namen doorgegeven aan voetbalbond KNVB.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. De drie jongens worden vandaag verhoord. Buitenboys heeft aangekondigd aangifte te doen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl