Atleet Mariano gepakt met cocaïne

Aangepast

Atleet Brian Mariano is op de luchthaven van Curaçao aangehouden met 720 gram cocaïne in zijn bagage.

Dat heeft de douane op Curaçao bevestigd. Na verhoor is hij vrijgelaten.

Een woordvoerder van de douane zegt dat de drugs zijn gevonden nadat speurhonden aansloegen bij de koffer van Mariano. Dat gebeurde tijdens de afhandeling in de bagageruimte van de luchthaven.

De drugs zaten verstopt in een dubbele bodem van zijn koffer, wat volgens de douane duidt op drugssmokkel met voorbedachten rade. Volgens mediaberichten zegt Mariano niets te weten van de drugs. Een onbekende zou de cocaïne zonder zijn medeweten in zijn bagage hebben gestopt.

Vrijgelaten

Mariano werd vrijgelaten omdat de hoeveelheid cocaïne die werd gevonden te klein was om hem langer vast te kunnen houden. Ook speelde volgens de douane mee dat hij niet eerder is gepakt met drugs.

De atleet heeft een nieuw vliegticket moeten kopen en is inmiddels van het eiland. Mariano moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter op Curaçao.

Of hij op 18 december aanwezig is bij het Sportgala in Amsterdam, is niet bekend. Mariano is samen met de estafetteploeg genomineerd voor Sportploeg van het Jaar.

Europees kampioen

De 27-jarige Mariano is geboren op Curaçao en woont in het Noord-Hollandse Anna Paulowna. Hij werd afgelopen zomer met de Nederlandse estafetteploeg Europees kampioen en zesde op de Olympische Spelen.

Individueel is Mariano viervoudig Nederlands kampioen op de 60 meter indoor. Hij won die titel in 2009, 2010, 2011 en 2012.

STER Reclame