Leraar vecht met pijl in hoofd tegen zoon

Aangepast op

Leerlingen van een school in de Amerikaanse stad Casper kregen vrijdag de schrik van hun leven. Hun leraar werd voor de klas in zijn hoofd geschoten met een pijl. Door zijn zoon. De 56-jarige James Krumm overleefde het schot, maar was bang dat zijn zoon Christopher zijn leerlingen ook iets aan wilde doen. Om hem af te leiden ging hij hem te lijf.

Alle leerlingen konden op tijd wegkomen en niemand raakte gewond. Tijdens een persconferentie vertelt de politie dat Christopher een speciale jachtboog bij zich had die hij onder een deken de school had binnengesmokkeld.

Na het gevecht lag James Krumm zwaargewond op de grond, maar kreeg van zijn zoon nog een fatale steek in zijn borst. Daarna stak Christopher zichzelf ook een paar keer, totdat hij dood neerviel. Voordat hij naar de school reed had hij al de 42-jarige vriendin van zijn vader doodgestoken. Zij werd op straat voor haar huis gevonden.

Moedig

James Krumm krijgt postuum veel bewondering voor zijn actie. "Ik moet zeggen dat de moed die Krumm toonde van grote waarde is geweest", zegt politiechef Chris Walsh. "Ik hoop dat die gedachte sommige mensen wat kan troosten, want zonder die moed waren er waarschijnlijk veel meer slachtoffers gevallen." De hele persconferentie kan je hier rechts bekijken.

De politie zoekt nog uit waarom Christopher de moorden heeft gepleegd.

Door: Esther