Volleyballers in WL tegen Canada

Aangepast op

De Nederlandse volleyballers zijn bij hun rentree in de World League in groep C ingedeeld bij Canada (nummer 18 op de wereldranglijst), Zuid-Korea (22ste) en Finland (31ste).

Nederland is zelf de nummer 41 van de wereld. De groep wordt later deze maand nog aangevuld met twee andere landen.

De sterkste ploegen zijn verdeeld over de groepen A en B. Het is voor het eerst dat de World League 18 deelnemers telt. De beste drie van de groepen A en B plaatsen zich voor de finale, net als de winnaar van groep C en de gastheer van die finale. Oranje acteerde in 2010 voor het laatst in de World League. ...

World League dames: twintig landen

De internatinale volleybalbond FIVB besloot, net als eerder bij de heren, ook de World League uit te breiden. Volgend jaar doen er niet langer vijftien, maar twintig landen mee aan de World League.

De FIVB nodigde Italië, Rusland, Turkije en Duitsland, respectievelijk de nummers 4,6,7 en 10 van de wereld uit om deel te nemen. Vijftien deelnemers, waaronder Nederland, stonden al vast.

Oranje speelt in de eerste ronde (2 t/m 4 augustus) in Macau tegen China, Cuba en Bulgarije. De weken daarna volgen nog toernooien in Servië (met het gastland, de VS en de Afrikaanse kampioen) en in Kazachstan (met het gastland, Brazilië en Cuba). De finaleronde is in Japan.